Alle leerlingen uit groep 7 en 8 hebben een gratis boek ontvangen

De nationale leesbevorderingscampagne: ‘Geef een (prenten)boek cadeau’, wil alle kinderen in Nederland laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Elk jaar ligt er voor een heel klein prijsje een echte klassieker in de boekenwinkel, mogelijk gemaakt door de boekhandels, uitgeverijen en drukkerijen.

In 2019 gaat het om ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ van Thea Beckman(februari) en ‘Kikker is Kikker’ van Max Veldhuijs(april), beide te koop voor € 2,50.
Voor de boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin ging dit nog niet ver genoeg. Met behulp van sponsoren proberen zij zoveel mogelijk kinderen op de Bevelanden gratis een boek te geven. Met behulp van sponsoren is het ook dit jaar weer gelukt om alle kinderen van groep 7/8 van alle basisscholen op de Bevelanden gratis een boek te geven.

Deze actie werd mogelijk gemaakt door: Stichting Boone, Rotary Club Goes, Lions Club Goes, de Schipper Groep, Huisman advocaten, Nijsse assurantïën, Sinke Makelaars, Zeeuwse Alliantie, Vuyk accountants, Historisch museum De Bevelanden en de donateurs van onze crowdfund actie.